20 januari 2015

Steun voor miljoeneninvestering

De SGP in het Waterschap Hollandse Delta staat achter de conclusie om niet tot nieuwbouw van het slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk in Rotterdam over te gaan, maar de levensduur met behoud van alle functies te verlengen.

Het onderwerp komt aan de orde in de Verenigde Vergadering (VV) van D.V. donderdag 29 januari. Eerder adviseerde de SGP in de commissie positief op de grote investering voor het slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk in Rotterdam. In het samen met Royal HAS Koning uitgevoerde Asset Lifecycle Management zijn 4 varianten met elkaar vergeleken, o.a. totale nieuwbouw en verlenging levensduur. Geadviseerd wordt tot verlenging van de levensduur met behoud van alle functies. Dit gaat gepaard met een totale investering van ca. 25 miljoen Euro.

Op dezelfde VV-agenda staan tevens 2 kredietvoorstellen, beide reeds gebaseerd op een positief besluit op het advies tot levensduurverlenging van Sluisjesdijk.

1. Vervangen van de WKK installatie voor € 7,25 miljoen
2. Renoveren slibgistingstanks voor € 5 miljoen

Slibverwerkingsbedrijf Sluisjesdijk is aan het einde van de technische levensduur. ‘De SGP is het eens met de conclusie uit het rapport om niet tot nieuwbouw over te gaan, maar de levensduur te verlengen. Dat is ook op de lange termijn een goedkopere oplossing. Hoewel het de SGP enigszins krampachtig overkomt dat in dezelfde vergadering ook 2 krediet voorstellen worden gedaan stemt zij voor’, aldus SGP-er Wim de Jong. ‘Wel moet voldoende tijd zijn om de investeringen zo gunstig en efficiënt mogelijk te doen. Bovendien is deze inkoopmarkt nu economisch gezien erg gunstig’, aldus de SGP fractie van Waterschap Hollandse Delta.