20 februari 2023

Start verkiezingscampagne 2023 bij WSHD

Op dinsdag 14 februari 2023 vond de aftrap plaats van de verkiezingscampagne voor de waterschapsverkiezingen binnen het Waterschap Hollandse Delta (WSHD). In het atrium van het Waterschapshuis kreeg dijkgraaf Jan Bonjer het woord. Hij benoemde het belang van de waterschapsverkiezingen. Maar gaf ook aan dat veel burgers onbekend zijn met het werk van een waterschap. Hij riep alle deelnemende partijen op om gezamenlijk toe te werken aan een opkomstpercentage van 55%. Dat is een uitdaging! Ter vergelijking; in 2019 was dit bij het WSHD 46%.

Vervolgens ging het gezelschap naar buiten. In de vijver voor het Waterschapshuis dobberde de muziekboot “Serenade”. De jeugdbestuurder Benthe Kooiman viste een spandoek uit het water op met de tekst ‘Waterschapverkiezingen 15 maart Stem ook!’ De dijkgraaf verklaarde daarna per megafoon de campagne als gestart. Vanuit de SGP waren lijsttrekker Wim de Jong en kandidaat nr. 2 Bert Staat aanwezig.

Als SGP wensen we alle fracties een goede verkiezingscampagne toe. En bidden we tot God of Hij het werk wat er ook vanuit de SGP gaat gebeuren in de campagne met Zijn zegen wilt bekronen.