15 maart 2019

SGP-ers op campagne op Voorne Putten

De SGP-fractie van Waterschap Hollandse Delta wil graag weten wat er in de samenleving leeft, hoe men omgaat met de omgeving en welke verbeterpunten er te noemen zijn. Samen met een vertegenwoordiger van de Zuid-Hollandse provinciale SGP werd een werkbezoek gebracht aan Melkveebedrijf de Waalhoek, waar de delegatie door de familie van Kreuningen in Abbenbroek werd bijgepraat over diverse aspecten van het Melkveebedrijf. Daarbij was de waterschaps-kandidaat vanuit Voorne Putten, Peter Hoogendoorn uit Oudenhoorn, ook aanwezig.



Kandidaat Statenlid Gerard van de Breevaart noteerde de problemen die men ondervindt van vogels die schade aanbrengen aan de gewassen. Men voert een vrijwillig weidebeheer op het bedrijf, maar er zijn diverse soorten die behoorlijk overlast geven en andere soorten wegdrukken. Hier zou regulerend mee omgegaan moeten worden, zo was de mening van de melkveehouder.

Minder bureaucratie
De SGP is van mening dat de bureaucratie voor het aanvragen van schadeafhandelingen en subsidies drastisch naar beneden moet. De SGP-fractieleden hebben zich hier al eerder hard voor gemaakt. Complimenten waren er voor het Waterschap. Afgelopen zomer was er voldoende water in het gebied, ondanks de droogte. Wel had van Kreuningen een aantal wensen die door de kandidaat-waterschappers zullen worden meegenomen.